Fastelavnsboller

Fastelavn

Fastelavn betyr kvelden før fasten og er en tradisjon fra mange år tilbake. Vi pynter med fastelavnsris, og koser oss litt ekstra med deilige fastelavnsboller. Det mest vanlige er fastelavnsboller med krem, men noen har også syltetøy eller Nugatti mellom lagene. Lag de fastelavnsbollene du liker aller best, eller kanskje flere ulike typer? Finn din favoritt her!

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller hele året

Fastelavnsboller er for gode til å spises kun én gang i året, er du ikke enig? Smaken av ferke, hjemmebakte boller med krem og et lite melisdryss over bør definitivt nytes oftere!

Se oppskrift
kanelbolle-semla

Kanelbolle semla

Svenske semlor ligner veldig på fastelavnsboller, men inneholder mandelmasse eller marsipan i tillegg til krem. Denne varianten er en blanding av kanelboller, fastelavnsboller og svenske semlor, med herlig manel i fyllet. Nyt!

Se oppskrift
fastelavnsboller-med-nugatti

Fastelavnsboller med Nugatti

Ingenting slår lukten som sprer seg i huset når fastelavnsbollene steker i ovnen. Fastelavnsboller med Nugatti har en enkel oppskrift med få ingredienser, som gjør det enkelt å kjøpe inn og gir litesøl. Sist, men ikke minst er disse bollene skikkelig luftige og saftige!

Se oppskrift
Fastelavensbolle-med-syltetøy

Verdens beste fastelavnsboller

Verdens beste fastelavnsboller er varme luftige boller fylt med krem og syltetøy. Med ett søtt lite hjerte på toppen er denne gjærbaksten perfekt til å servere til noen du er glad i. Hjertene lager du enkelt ved bruk av et papirhjerte du klipper ut selv, før du strør over med melis på toppen

Se oppskrift
torobaketips-instagram

Følg oss i sosiale medier

For mer inspirasjon, følg os på @torobaketips på Instagram og Facebook

Følg oss på Instagram

Visste du at…

 

Når er fastelavn 2023?

Søndag, 19. februar

 

Hvorfor spiser vi fastelavnsboller?

Det at vi spiser fastelavnsboller er rester av den gamle skikken. Dette var opprinnelig en tredagers fasteperiode, som bestod av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag.