Produkter / Dessert

Verdens beste fastelavnsboller

90 min Enkel
Til 16 porsjoner
50,00 gsmeltet smør3,00 dlvann1,00 poseTORO Boller 600 g

til pensling

1,00 stksammenpisket egg

Fastelavn markerer at det er 40 dager til påske og at fasten er rett rundt hjørnet – en dag man kan kose seg skikkelig før man skal faste en lang stund. I dag er det ikke så mange i Norge som opprettholder fasten, men tradisjonen med fastelavnsboller har virkelig fått fotfeste. Det er kanskje ikke så rart, for det finnes ikke mye som er bedre enn varme luftige boller fylt med krem og kanskje litt syltetøy. Med tipset om å lage hjerter på toppen passer disse fastelavnsbollene perfekt til å servere noen du er litt ekstra glad i. Hjertene lager du enkelt med ved bruk av et papirhjerte du klipper ut selv og melis på toppen. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller.

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.

 • 2

  Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet, eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid og mulighet.)

 • 3

  Rull deigen til en pølse og del den i 12-16 deler. Trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollene. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

 • 4

  Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

 • 5

  Rett før servering deler du de avkjølte bollene i to og har jordbærsyltetøy på den nederste delen og krem oppå der igjen. Sett på ”lokket”. Legg på hjertet du har klippet ut i papir og dryss over melis ved hjelp av en liten tesil. Hvis hjertet lett faller av kan det hjelpe å fukte papiret litt slik at det holder seg på plass. Fjern hjertet forsiktig med fingrene eller en pinsett og server mesterverkene til noen du er ekstra glad i.

Dette trenger du