Pinnebrød på bål

7 tips til enkel og god turmat

En god matpakke i sekken eller mat på bål er gjerne det som skal til for at turen blir ekstra vellykket, enten dere er på tur med barna i nærmiljøet eller dere er på en lengre tur i marka eller på fjellet. Og det trenger ikke være vanskelig å få til god turmat, bare se her!

 

1. Pannekaker på tur

Ut i skog og mark og tenne bål, eller på øytur med primus? Hvorfor ikke overraske barna, kjæresten eller turvenner med pannekaker? Se fremgangsmåten for hvordan du kan lage pannekaker på tur

 

2. Pizzasnurrer

Bilde av pizzasnurrer

Kald turmat er også godt. Pizzasnurrer er perfekt til å ta med på tur. Gjør forberedelser i forkant, pakk de i en matboks og ha klar i sekken!

 

3. Pinnebrød på bål

 

Pinnebrød må være den ultimate kosen på tur. Dette er turmat som barna elsker – de kan surre deigen på pinnen selv, og så surre pinnebrødet sakte over glørne. Se hvordan du gjør det. 

 

4. Suppe på termos

Å ha suppe i termos og ta med på tur er så lifehack at du nesten ikke får middag i det fri på en enklere måte. Godt er det også! Du kan enten ta med noen Rett i koppen-poser og vann på termos, eller så kan du lage klar en større suppe på forhånd og ha den direkte i termosen. Synes du det er litt kjedelig med bare suppe, kan du ta med topping i en pose ved siden av og legge det direkte i koppen.

5. Grillet laks i folie på bål eller engangsgrill

Denne oppskriften på grillet laks i folie gjør seg like godt på en engangsgrill som hjemme på grillen, eller over bålet. Fisk i folie er en super rett som passer for hele familien!

 

6. Verdens beste scones – en sunn matpakke

Gjør klar deilige scones med fyll på forhånd og ta det med i nistepakka – garantert en suksess på turen! Se oppskrift på verdens beste scones.

 

7. Tortillawraps med masse godt inni

Gode tortillalefser, fylt med masse godsaker, er et utmerket valg til turen. Dette er også en ypperlig måte å bruke opp rester du har i kjøleskapet på. La deg inspirere av denne oppskriften på Bali kyllingwrap, med rester av Bali kyllinggryte.

 

Psst! Sørg for at du forlater naturen like fin som før du kom ?

Skal du være i naturen må du huske å begrense forsøpling og bevare naturen like fin som før. På denne siden finner du tips til hvordan du gjør det.