Produkter / Eplekake

TORO Eplekake

384g

TORO Eplekake smaker deilig av eple og kanel med et hint av vanilje. Ferdig stekt er den myk, luftig og saftig. TORO Eplekake er en klassiker og kan serveres til de fleste anledninger men passer spesielt godt på høsten med nyplukkede norske epler.

Tilberedning

  • 1.

    Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170°C).

  • 2.

    Bland posens innhold med 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør eller 1,5 dl flytende margarin. Fordel røren i en smurt rund kakeform (22-24 cm), eller en liten smurt langpanne (ca. 20×30 cm).

  • 3.

    Skrell 2-3 epler (250 g), fjern kjernehuset og del i tynne båter. Bland eplebåtene med 1 ss kanel og stikk dem ned i røren.

  • 4.

    Stek på midterste rille i 35-40 minutter i rund kakeform, eller 30-35 minutter i liten langpanne.

Klimaavtrykk

Retten har veldig lavt klimaavtrykk (< 1,35 kg CO2e/kg) med standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase.
Les mer om Klodemerket her

Ingredienser

hvetemel, sukker, egg, hevemiddel (bakepulver(natriumkarbonat, natriumdifosfat)), salt, vanillin

Næringsinnhold

Etter tilbredning

Energi kcalFettEnergi kJKarbohydratMettede fettsyrerSaltProteinSukkerarter
212 kcal10.4 g888 kJ25.6 g0.9 g0.8 g3.4 g14.4 g
265 kcal13 g1110 kJ32 g1,1 g0,94 g4,2 g18 g

Allergener

  • Selleri
  • Egg
  • Fisk
  • Gluten
  • Melk
  • Sennep
  • Nøtter
  • Peanuts
  • Lupiner
  • Bløtdyr
  • Sesam
  • Skalldyr
  • Soya
  • Sulfitt
JaNeiSpor av