Array
Produkter / Eplekake

TORO Eplekake

384g

TORO Eplekake smaker deilig av eple og kanel med et hint av vanilje. Ferdig stekt er den myk, luftig og saftig. TORO Eplekake er en klassiker og kan serveres til de fleste anledninger men passer spesielt godt på høsten med nyplukkede norske epler.

Tilberedning

  • 1.

    Sett ovnen på 180°C (over- og undervarme)  

  • 2.

    Skrell og del 3 epler i tynne båter og bland dem med 1 ss kanel.

  • 3.

    Bland til jevn røre: – Eplekakemiks – 2,5 dl vann – 1,5 dl flytende margarin (150 g smeltet smør)

  • 4.

    Fordel røren i en smurt rund kakeform (22-24 cm).

  • 5.

    Stikk eplebåtene ned i røren.  

  • 6.

    Stek på midterste rille ca. 35-40 min.

Klimaavtrykk

Retten har veldig lavt klimaavtrykk (< 1,35 kg CO2e/kg) med standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase.
Les mer om Klodemerket her

Ingredienser

hvetemel, sukker, egg, hevemiddel (bakepulver(natriumkarbonat, natriumdifosfat)), salt, vanillin

Næringsinnhold

Etter tilbredning

Energi kcalFettEnergi kJKarbohydratMettede fettsyrerSaltProteinSukkerarter
212 kcal10.4 g888 kJ25.6 g0.9 g0.8 g3.4 g14.4 g
265 kcal13 g1110 kJ32 g1,1 g0,94 g4,2 g18 g

Allergener

  • Selleri
  • Egg
  • Fisk
  • Gluten
  • Melk
  • Sennep
  • Nøtter
  • Peanøtter
  • Lupiner
  • Bløtdyr
  • Sesam
  • Skalldyr
  • Soya
  • Sulfitt
JaNeiSpor av