Pynt
1,00 posemarshmallows1,00 poseNonStop1,00 posekokosmasse1,00 stksvart dekorpenn1,00 stkgulrotkakepynt1,00 posemelkepletterGlasur
1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gnaturell kremost50,00 gmykt, romtemperert smørLag en koselig vri på vintermuffinsene ved å lage både snømann- og isbjørnmuffins. Dette er den perfekte innendørsaktiviteten når det snør ute. Her får du tipsene til hvordan du kan lage begge deler. Oppskriften passer også perfekt til jul.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smør og kremost ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert.
- 2
Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 3
Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, ca. ¾ fulle. Bruk to spiseskjeer eller en isskje til å fordele røren. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Avkjøl på rist.
- 4
Bland sammen og pisk med mikser til kremet glasur: Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Fordel ostekremen på muffinsene ved å bruke en teskje. Stryk ostekremen utover med baksiden av teskjeen for å fordele ostekremen fint.
- 5
Isbjørn: Del en stor marshmallows i to halve og bruk som nese, ta litt ostekrem på en svart nonstop og fest oppå til snute og bruk to non-stop til øyne. Lag munn med svart dekorpenn og ører av å dele en stor marshmallows i fire, eller ved å bruke mini-marshmallows. Snømenn: Dypp muffinsen med ostekrem på hodet i en skål med kokosmasse, bruk en gulrotkakepynt som nese og melkepletter som øyne og munn.