Verdens beste scones er ikke bare utrolig godt, men grove og derav sunne! Med deilig fyll inni er de perfekt som avveksling til den vanlige brødmaten. Med fylte scones som tilbehør kan du virkelig løfte middagen til et nytt nivå. Du kan bruke nesten hva du vil som fyll. Denne oppskriften bruker soltørket tomat, mozzarella og basilikum – perfekt tilbehør til italienske retter eller som et alternativ til lunsjen. Oppskriften gir ca. 12 ferske scones.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 225 °C, (over- og undervarme). Bland posens innhold med 2,5 dl vann og rør sammen.
- 2
Del deigen i to. Form 2 store boller og sett på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3
Klem bollene flate og legg på 1/2 mozarella, 2ss soltørkede tomater og 4 blader basilikum på hver bolle. Lukk innholdet inne ved å brette kantene mot hverandre og klemme sammen, snu bollen slik at skjøten kommer ned i bakepapiret. (Ikke skjær kryss på toppen av sconesene)
- 4
Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. La sconsene avkjøles på rist. Server nystekte og varme mens osten fortsatt er smeltet.