Crème brûlée er en klassisk fransk dessert som består av en kremet vaniljekrem med et sprøtt lag av brent sukker på toppen. Du trenger ikke å være en erfaren kokk for å lage denne desserten, du trenger heller ikke en spesiell brenner for å karamellisere sukkeret. Det holder å strø sukker over kremen og la den stå i noen minutter, så får du et hardt og knasende lokk som skaper en fantastisk kontrast til den myke kremen under. Du kan også forberede desserten dagen før og oppbevare den i kjøleskapet til du skal servere den. Crème brûlée med ekte vanilje er en dessert som vil imponere alle som smaker den!
Slik gjør du
- 1
Sett frem 6 porsjonsformer, f.eks. suffléskåler.
- 2
Bland begge posene TORO Crème Brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte i en kasserolle.
- 3
Kok opp under omrøring og hell raskt over i formene. Sett desserten i kjøleskap til den har stivnet, ca. 4 timer.
- 4
Rett før servering fordeler du 1 ts karamellsukker over hver crème brûlée og lar dem stå ca. 5 minutter. Karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt. Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en crème brûlée-brenner.