Vegetartaco med mangosalsa og syltet rødløk

50 min Enkel
Til 4 porsjoner

Ingredienser:

1,00 poseTORO Meksikansk gryte familiepakning 284g8,00 dlvann1,00 bokssorte bønner1,00 bokslinser0,50 stkrødløk2,00 stilkervårløk0,50 boksmais

Mangosalsa:

1,00 stkmango1,00 stkrød chili2,00 stilkervårløk0,50 stklime

Hurtigsyltet rødløk:

1,00 stkrødløk2,00 sssukker2,00 ssrødvinseddik

Tilbehør:

0,50 stkfriske korinader1,00 posefeldsalat1,00 posetortilla lefser1,00 begerrømme

Alle elsker taco! Taco er rikt på smak, friskhet, sødme, syrlighet – og ikke minst masse digge grønnsaker. Prøv denne oppskriften på vegetartaco med friske smaker av mangosalsa og syltet rødløk.

Slik gjør du

  • 1

    Kok opp den meksikanske gryten sammen med vann, bønner, linser og rødløk. Kok ca. 20 minutter under lokk. Tilsett hakket vårløk og mais mot slutten av koketiden.

  • 2

    Mangosalsa: Skrell og kutt opp mangoen i små terninger. Finhakk, chili og vårløk. Bland godt sammen og skvis over ½ lime. Rør godt sammen så er den klar.

  • 3

    Hurtigsyltet rødløk: Skrell rødløken og kutt i tynne skiver. Ha i en stekepanne eller kjele sammen med sukkeret. Varm opp på middels høy varme til sukkeret er smeltet. Ha deretter i rødvinseddiken og rør sammen. Vær forberedt på at dampen fra eddiken har en ganske stram duft når den fordamper. Men godt blir det!

  • 4

    Sett det hele sammen i tacolefser. Topp med frisk rømme.

Dette trenger du