Vegetartaco med hjemmelaget tacokrydder og guacamole

20 min Enkel
Til 4 porsjoner
500,00 gvegetarfarse1,00 pkcrispisalat1,00 stkrødløk0,50 stkagurk3,00 stktomater100,00 gstrimlet rødkål1,00 stkliten boks mais1,00 pktortillalefser200,00 grevet gulost

Tilbehør

1,00 glasstacosaus3,00 dlrømme

Tacokrydder

1,00 ssTORO Krydderiet Spisskummen malt 62 g1,00 ssTORO Krydderiet Paprika malt 60 g1,00 tsTORO Krydderiet Hvitløkspepper hel 82 g1,00 tsTORO Krydderiet Oregano 10 g0,50 tssalt0,50 tsTORO Krydderiet Pepper sort malt 69 g0,25 tsTORO Krydderiet Kajennepepper malt 62 g

Guacamole

1,00 stkavokado2,00 stkhvitløksbåter1,00 sssitronsaft2,00 tsrømme0,50 tsTORO Krydderiet Pepper sort malt 69 g0,25 tssalt

Fargerik vegetartaco er megagodt og et fornuftig alternativ til den tradisjonelle tacoen. Ingen av middagsgjestene kommer til å merke at noe er annerledes – helt sant!

Slik gjør du

  • 1

    Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm de i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • 2

    Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet. Stek vegetarfarse etter anvisning på pakningen. Ha på tacokrydderet og ca. 1,5 dl vann. La det putre på svak varme i 5-10 minutter.

  • 3

    Skyll og tørk grønnsakene. Del i passende biter. Hell av laken på maisen.

  • 4

    Guacamole: Finhakk hvitløksbåtene. Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel, og bland sammen med hvitløk, sitronsaft, rømme. Smak til med salt og pepper, og gjerne en klype kajennepepper.

  • 5

    Ha vegetarfarse, grønnsaker og garnityr i separate boller. Legg tortillalefsene i en kurv eller på en tallerken. Server!

Dette trenger du