Vegetarisk pad thai

20 min
Til 4 porsjoner
500,00 gsopp1,00 stkrød paprika2,00 stkgulrøtter1,00 stkløk4,00 stkhvitløksbåter2,00 ssrapsolje4,00 stkegg

Topping

2,00 stilkervårløk1,00 håndfullpeanøtter2,00 kvasterfrisk koriander

Saus

0,25 stkTORO Grønnsaksbuljong blokk 80g0,50 dlkokt vann2,00 ssflytende honning1,00 tssambal oelek3,00 sssoyasaus0,50 stklime

Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!

Slik gjør du

  • 1

    Skjær sopp i skiver og paprika i tynne staver. Bruk en spiralizer eller mandolinjern til å lage strimler av gulrøttene (ev. skjær dem i tynne staver). Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Miks sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Visp deretter sammen eggene i en annen bolle.

  • 2

    Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.

  • 3

    Stek soppen i litt olje på medium-høy varme til den er gjennomstekt. Ha soppen på en asjett og sett til side. Ha løk, paprika og gulrot i den samme stekepannen og stek til løken er blank og paprikaen myk. Ha i hvitløken og stek videre i ca. et halvt minutt. Tilsett nudlene og soppen. Bland det godt sammen. Hell over sausen og la det frese i 1-2 minutter – til sausen har begynt å tykne. Dytt alt litt til siden for å lage plass til eggene. Hell de sammenvispede eggene i stekepannen. La de ligge noen sekunder før du blander alt sammen.

  • 4

    Dryss vårløk i biter, hakkede peanøtter og koriander på toppen ved servering.

Dette trenger du