Topping
2,00 stilkervårløk1,00 håndfullpeanøtter2,00 kvasterfrisk korianderSaus
0,50 dlkokt vann2,00 ssflytende honning1,00 tssambal oelek3,00 sssoyasaus0,50 stklimeTypisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!
Slik gjør du
- 1
Skjær sopp i skiver og paprika i tynne staver. Bruk en spiralizer eller mandolinjern til å lage strimler av gulrøttene (ev. skjær dem i tynne staver). Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Miks sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Visp deretter sammen eggene i en annen bolle.
- 2
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
- 3
Stek soppen i litt olje på medium-høy varme til den er gjennomstekt. Ha soppen på en asjett og sett til side. Ha løk, paprika og gulrot i den samme stekepannen og stek til løken er blank og paprikaen myk. Ha i hvitløken og stek videre i ca. et halvt minutt. Tilsett nudlene og soppen. Bland det godt sammen. Hell over sausen og la det frese i 1-2 minutter – til sausen har begynt å tykne. Dytt alt litt til siden for å lage plass til eggene. Hell de sammenvispede eggene i stekepannen. La de ligge noen sekunder før du blander alt sammen.
- 4
Dryss vårløk i biter, hakkede peanøtter og koriander på toppen ved servering.