Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

45 min
Til 4 porsjoner
100,00 gost1,00 tstimian5,50 dlmelk3,50 dlvann1,00 bokskikerter2,00 ssnøytral olje1,00 stksquash1,00 stkaubergine1,00 pkTORO Gresk moussaka 136 g

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.

Slik gjør du

  • 1

    Sett ovnen på 225°C.

  • 2

    Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.

  • 3

    Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.

  • 4

    Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!

Dette trenger du