Enkel oppskrift til Vaffeldagen sånn at du kan feire med å lage vafler på selve dagen. Visste du at vi har spist vafler i Norge i over 700 år? Helt siden 1800 tallet har man spist vafler her til lands og våre svenske naboer kan skilte med enda lenger tradisjoner, helt tilbake til 1500 tallet. Så det er vel bare på sin plass at vaffelen har fått sin helt egen merkedag den 25.mars. Hvorfor ikke feire med å lage vafler i stabel på Vaffeldagen? Få ting smaker bedre enn vafler toppet med rømme og syltetøy og kanskje noen friske bær? Overrask venner og familie med vafler i stabel på Vaffeldagen, Vafler er jo norsk mattradisjon og matkultur på sitt beste! Oppskriften gir ca. 8 vafler.
Slik gjør du
- 1
Rør sammen vann og smeltet smør eller flytende margarin. Bland med posens innhold og visp til en jevn og glatt røre.
- 2
Stek i godt oppvarmet vaffeljern, vær tålmodig og ikke sjekk om vaffelen er ferdig underveis i stekingen, da kan den dele seg. Legg de ferdige vaflene på rist.
- 3
Server med rømme og syltetøy, eller ditt favoritt tilbehør.