Tradisjonell lutefisk med ertestuing og hvit saus

90 min Enkel
Til 4 porsjoner
5,00 dlvann1,00 poseTORO Ertestuing 167 g7,00 dlmelk1,00 poseTORO Hvit saus original 38 g400,00 gbacon i terning800,00 gpoteter, gjerne ringerikspotet2,00 kglutefisk i skiver

Når julen ringes inn, må lutefisken på bordet! Med denne klassiske oppskriften gjør du tilbehøret enkelt og bruk energien på å steke fisken til perfeksjon.

Slik gjør du

  • 1

    Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss 2 ss salt over fisken, la stå ca 20 minutter. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek på 230 grader i 30-35 minutter.

  • 2

    Stek bacon sprøtt og kok potetene.

  • 3

    Kok opp ertestuing og hvit saus som angitt på pakken. Kvern pepper over fisken rett før servering og server på varme tallerkener.

Dette trenger du