Stekt krydret torskefilet med peppersaus

25 min Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 kgtorskefilet, uten bein1,00 bunttimian6,00 skiversitron6,00 ssolivenolje

Lun blomkålsalat

1,00 stkblomkål1,00 stkrød løk3,00 sssmør / olje til steking200,00 gfersk spinat1,50 dlhasselnøtter (ev. pinjekjerner el. solsikkefrø)2,00 stkhvitløksbåter

Saus

2,00 stksjalottløk1,00 sssmør1,00 poseTORO Peppersaus 21 g2,00 ssflytende honning1,00 sskaldt smør

Det er fantastisk med fersk, fin torskefilet – en unik råvare. Denne velsmakende fiskeretten med peppersaus og knasende grønnsaker må bare prøves!

Slik gjør du

  • 1

    Torsken tilberedes i ovn ved 200 °C, 8-10 min eller til den flaker seg. Del torsken i stykker og ha den i en smurt ildfast form. Dryss over timian, salt, pepper og legg på ½ sitronskiver. Drypp over olivenolje og stek torsken i ovn som angitt

  • 2

    Lun blomkålsalat: Del blomkål i buketter og rødløk i tynne båter. Stek det i en varm panne med smør ev. olje til det er gyllent. Tilsett hvitløk i skiver, grovhakkede nøtter og spinat. La det surre i pannen til spinaten begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper.

  • 3

    Peppersaus: Surr finhakket løk i kjele med litt smør. Tilsett væske og peppersaus, kok opp. La sausen småkoke i 3 min, rør av og til. Om ønskelig rør inn en ss smør rett før servering.

Dette trenger du