Til 5 porsjoner
2,00 dlmelk1,00 dlvann1,00 poseTORO Peppersaus 21g800,00 gpoteter1,00 buntkruspersille4,00 stkgulrøtter1,00 poseNora Surkål 450g0,50 tsgrovmalt pepper2,00 sssalt1,50 kgskinkestek
Skinkestek med surkål og peppersaus er en klassiker på middagsbordet! Om du er litt forberedt er den ganske rask å lage, og du får bedre tid til å ta vare på gjestene dine.
Slik gjør du
- 1
Gni inn skinkesteika med salt og pepper før du lar den ligge en times tid på benken. Stek så på 170 grader i ca 2 timer. Kjøttet skal være 70 grader i kjernen. La steika hvile 30-45 minutter på benken før du skjærer pene skiver.
- 2
Kok poteter til de er møre. Legg posen med surkål i sammen med potetene de siste 20 minuttene.
- 3
Skrell og kutt gulrøtter. Kok deretter i lettsaltet vann, ca 2-3 minutter. Vend så i finhakket persille.
- 4
Kok peppersaus som anigtt på pakken. Servèr det hele med tyttebærsyltetøy.