Sjokolademuffins

20 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335 g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør100,00 ggrovhakket mørk sjokolade 50-70%16,00 stkmuffinsformer

Glasur

1,00 poseTORO Sjokoladeglasur 140 g3,00 ssvann40,00 gromtemperert smør

På jakt etter den ultimate sjokolademuffins oppskriften? Her får du en lettvint oppskrift som inneholder mørk sjokolade, som gjør at den smaker saftig. Serverer du de varme (da uten glasur) får du deilig, myk, rennende sjokolade som bonus. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men sjokolademuffinsene smaker selvfølgelig like godt uten også. Oppskriften gir 16 små eller 8 store muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Grovhakk sjokoladen. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Tilsett grovhakket sjokolade og rør inn i deigen. Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle (pass på at alle formene får deig med sjokoladebiter).

 • 3

  Stek på midterste rille. Har du brukt små muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Ønsker du ikke å bruke glasur? Server da gjerne muffinsene med en gang, når de er varme og med flytende, varm sjokolade.

 • 4

  Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Bland posens innhold med det myke smøret. Visp samme til det klumper seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med vann. (Det er viktig at du tilsetter vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Visp sammen til du har en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av teskjeen til å lage en fin overflate på glasuren. Hold muffinsen i den ene hånden og bruk lette, runde bevegelser fra utsiden og inn for å lage struktur. Gjenta på alle muffinsene. Pynt tilslutt med hakket sjokolade eller din favorittsjokolade.

Dette trenger du