Sjokoladekaketog

60 min Middels
Til 24 porsjoner
200,00 gsmeltet smør3,50 dlvann1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g

Glasur

6,00 sskaffe, avkjølt80,00 gmykt smør1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 278 g

For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller. Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.

 • 3

  Begynn med å lage sterk kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

 • 4

  Skjær opp kaken i firkanter. Noen i samme størrelse slik at du kan stable to og lage en høy passajservogn. Andre kan være i ulike størrelser og være lastevogner. Førerhuset lager du ved å skjære til en avlang bit også skjære til en som er halvparten i størrelsen. Bruk glasur mellom lagene og dekk så alle vognene med glasur tilslutt.

 • 5

  Pynt hver vogn med det bursdagsbarnet liker aller best. Bruk rundt godteri som hjul og lakris som skorstein. Kun fantasien setter stopper her, men spar gjerne en vogn til bursdagslys.

Dette trenger du