Sitronmuffins har den perfekte balansen mellom søtt og syrlig. Disse muffinsene så saftige at de nærmest smelter på tunga. Muffins er alltid en slager og passer like godt som finale på et smakelig måltid, i barnebursdagen eller til å fryse ned å ha på lur når naboen stikker innom på besøk. Nå når gradestokken kryper oppover er det deilig med en frisk og lett avslutning på måltidet og hva smaker vel bedre da enn noen saftig sitronmuffins toppet med fløyelsmyk. Mmmmm, det er bare å glede seg! Denne oppskriften gir 12-16 muffins.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret som skal være romtempererte ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Vask sitronen godt siden du skal bruke skallet.
- 2
Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1 dl vann, 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og saften fra en sitron (ca. 0,5 dl). Riv litt av sitronskallet fra sitronen oppi røren.
- 3
Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig.
- 4
Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Pisk sammen 1 pk. kremost (125 g) og 100 g romtemperert smør. Tilsett posens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 min). Tilsett litt revet sitronskall (fra resten av sitronen) og vend forsiktig inn med en slikkepott.
- 5
Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.