Sennepsgratinert juleskinke med Waldorfsalat

30 min Middels
Til 6 porsjoner

Waldorfsalat

5,00 stkepler2,00 stilkerstangselleri100,00 ggrønne druer75,00 gvalnøtter1,50 dlmajones1,50 dlpisket krem1,00 dlrømme2,00 sssitronsaft2,00 tssukker0,25 tsTORO Krydderiet Pepper hvit malt 13 g

Juleskinke

1,00 kgkokt juleskinke1,00 stkeggeplomme2,00 ssstrøbrød

Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.

Slik gjør du

  • 1

    Juleskinken: Skjær bort svor og litt av fettranden på skinken. Bland eggeplomme, sennep og strøbrød, og smør det utover fettsiden av skinken. Gratinert skinken i ca. 10 min på midterste rille.

  • 2

    Waldorfsalat: Rør sammen dressingen først. Dvs. alle ingrediensene unntatt epler, stangselleri, druer og valnøtter. Skrell eplene og skjær de i tynne skiver. Skjær de deretter i tynne strimler. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Hakk nøttene, og bland alt inn i dressingen, inkludert druene.

Dette trenger du