Til 6 porsjoner
Waldorfsalat
5,00 stkepler2,00 stilkerstangselleri100,00 ggrønne druer75,00 gvalnøtter1,50 dlmajones1,50 dlpisket krem1,00 dlrømme2,00 sssitronsaft2,00 tssukkerJuleskinke
1,00 kgkokt juleskinke1,00 stkeggeplomme2,00 ssstrøbrødSennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.
Slik gjør du
- 1
Juleskinken: Skjær bort svor og litt av fettranden på skinken. Bland eggeplomme, sennep og strøbrød, og smør det utover fettsiden av skinken. Gratinert skinken i ca. 10 min på midterste rille.
- 2
Waldorfsalat: Rør sammen dressingen først. Dvs. alle ingrediensene unntatt epler, stangselleri, druer og valnøtter. Skrell eplene og skjær de i tynne skiver. Skjær de deretter i tynne strimler. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Hakk nøttene, og bland alt inn i dressingen, inkludert druene.