Skal du bake en saftig eplekake burde du følge denne oppskriften på den folkekjære kaken! Kombinasjonen av friske epler og den søte, luftige og saftige bunnen er bare vanvittig godt. Denne oppskriften er enkel og lettvint å gjennomføre og resultatet blir 12 nydelige eplekakestykker.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.
- 2
Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.
- 3
Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren.
- 4
Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen. Server som den er eller med vaniljeis.