Regnbuekake

60 min Middels
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann200,00 gsmeltet smør/margarin

Glasur

1,00 poseTORO Sjokoladeglasur 140 g80,00 gmykt smør5,00 sskaffe eller vann

Pynt

2,00 poserNon-stop melkesjokolade1,00 posemini-marsmallows

Oppskrift på fargerik regnbuekake av sjokolade. For mange barn er regnbuer det morsomste å tegne fordi man får brukt alle fargestiftene på en gang. På en bursdagskake med regnbue, får man brukt non-stop i alle fargene, og ikke er den vanskelig å lage heller. En ting som er sikkert er at en liten prinsesse der hjemme vil bli strålende fornøyd dersom denne kaken kommer på bordet. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med sjokoladekakeposens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 • 3

  Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en kremete konsistens. Er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren, skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott.

 • 4

  Legg to hauger med mini-marsmallows litt nedenfor midten av kaken og med passe mellomrom. Start med å lage den midterste buen med non-stop i samme farge. Bygg så på med buer i forskjellige farger til kaken har fått en fin regnbue. Lag eventuelt en ramme rundt kaken med non-stop i forskjellige farger.

Dette trenger du