Oppskrifter / Dessert

Prinsessekake

60 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g100,00 gsmeltet smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 pkf.eks rosa og lilla smarties®1,00 pkf.eks sjokolinser, sjokohjerter, rosa sukkerkuler, el.

Har du en liten prinsesse hjemme som snart fyller år? Denne kaken er en søt liten vri på den klassiske bursdagskaken med sjokoladeglasur. Den smaker akkurat slik en sjokoladekake skal smake og kan pyntes slik du ønsker. Enkelt og garantert vellykket. Det er deilig når en bursdag skal forberedes.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

  • 2

    Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

  • 3

    Legg kaken over på et fat. Skjær ut kaken som en krone, ved å lage spisser/trekanter nedover.

  • 4

    Bland sammen til en passe tykk glasur – Glasurmiks, 100 g smeltet smør og 0,5 dl vann (tilsett vannet litt etter litt til du får den tykkelsen du ønsker på glasuren). Fordel sjokoladeglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott.

  • 5

    Pynt prinsessekronen etter ønske feks rosa og lilla smarties®, sjokolinser, sjokohjerter, rosa sukkerkuler, el. Og ikke minst, ha en kjempefin bursdagsfeiring!

Dette trenger du