Pinnekjøtt med kålrabistappe og sjysaus

210 min Enkel
Til 4 porsjoner
3,00 dlvann1,00 poseTORO Sjysaus original 15 g1,00 ssmargarin5,00 dlvann1,00 poseTORO Kålrabistappe 85 g800,00 gpoteter2,00 kgpinnekjøtt

Pinnekjøtt er skikkelig tradisjonskost som opprinnelig stammer fra Vestlandet. Med denne oppskriften kan gjør du pinnekjøttmiddagen til en suksess, uten å bruke alt for mye tid. Og ikke glem å vanne ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien, da slipper du en ramsalt overraskelse.

Slik gjør du

  • 1

    Vann ut pinnekjøttet minst et døgn i forveien. Helst opp mot 30 timer. Legg rist eller bjerkepinner i bunnen av kjelen og legg kjøttet i. Fyll på med vann slik at det går nesten opp til kjøttet. Dampes på middels varme i 3 timer til kjøttet slipper beinet og er mørt. Sett poteter til koking i god tid før servering.

  • 2

    Kok opp 4 dl vann og 1 ss margarin. Ta kasserollen vekk fra platen og tilsett 1 dl kaldt vann. Rør inn posens innhold og la det svelle 1 minutt. Rør om før servering.

  • 3

    Bland sauseposen med 3 dl vann og kok opp under omrøring. Trekk pusten og la julefreden senke seg!

Dette trenger du