Pho – vietnamesisk nudelsuppe

30 min Middels
Til 4 porsjoner
0,50 stklime120,00 gflatbiff200,00 grisnudler1,00 tskorianderfrø1,00 tsfennikelfrø1,00 stkkanelstang3,00 stkhvitløksfedd3,00 stkstjerneanis30,00 gingefær2,00 stksjalottløk4,00 sssoyasaus1,00 lvann

Topping

1,00 håndfullbønnespirer2,00 stkreddiker i tynne skiver1,00 stkrødløk i tynne skiver1,00 håndfullfrisk koriander1,00 stkvårløk0,50 stkrød chili0,50 stkgrønn chili

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med biff og grønnsaker som er blitt en populær street-food rett på tvers av landegrenser. Dette er en rask og enkel versjon som garantert vil slå an hjemme på grunn av rettens gode smaker.

Slik gjør du

  • 1

    Ha krydderne, hvitløk, ingefær og løk i en kjele sammen med litt olje. Stek alt sammen lett til løken er blank. Hell over vann og ha i buljongterningene. Kok opp under omrøring til buljongterningene er løst opp. Tilsett soyasaus. La suppen småkoke i ca. 20 minutter før den siles. Hell suppen tilbake i kjelen.

  • 2

    Kok nudler etter anvisning på pakken.

  • 3

    Ved servering: legg nudler i store suppeskåler og topp med løvtynne skiver biff. La suppen fosskoke og hell i hver skål. Den varme suppen vil koke biffkjøttet akkurat passe. Topp med chili, vårløk, bønnespirer og en god skvis limesaft.