Påskemuffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør eller margarin1,00 poseTORO Lyse muffins 331g

Pynt

1,00 posesjokoladeegg

Glasur

3,00 ssvann40,00 gromtemperert smør1,00 poseTORO Sjokoladeglasur 140 g

Nå er det snart påske og tid for gul pynt, påskeegg, gåsunger og alt annet som hører med. Hvorfor ikke lage påskeegg-muffins i påsken? Disse er utrolig enkle å lage og gir skikkelig påskestemning. Tradisjonen med påskeegg stammer fra i gamle dager da hønene ikke la egg i den mørke tiden, men først begynte å legge egg igjen til våren. Disse første eggene ble da brukt som gaver og siden har man også begynt å gi egg fylt med andre ting som godteri og sjokolade. Du kan gjerne gi disse påskeegg-muffinsene bort i gave, men sjansen for at de der hjemme spiser dem opp først er ganske stor. Kos dere i påsken!

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør eller margarin og bland med posens innhold. Bruk en visp og rør til en jevn røre.

 • 2

  Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

 • 3

  Stek på midterste rille. Små muffins ca. 12 minutter, store muffins 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk så en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten rå deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøle seg på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du sjokoladeglasur.

 • 4

  Tøm posens innhold i en bolle. Bland det tørre med det myke smøret til blandingen korner seg. Tilsett så litt etter litt ca. 2-3 ss vann (ca. 20 ml) og pisk til sjokoladekrem med miksmaster.

 • 5

  Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en sprøytepose. Legg forsiktig sjokoladeeggene på toppen slik at det ser ut som et lite fuglerede Imponer alle med muffins som virkelig løfter påskestemningen!

Dette trenger du