Påskemuffins med sjokolade

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Lyse muffins 331g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør/margarin

Pynt

1,00 posekokosmasse1,00 posePåskemarsipan fra Nidar® 

Glasur

1,00 TORO Sjokoladeglasur 140 g3,00 ssvann40,00 gsmeltet smør

Husk å lage påskemuffins med sjokolade når du skal nyte flere fridager, gode bøker og påskekos. Mange nyter påsken med ski, fjell, påskesol og påskegodt. Om du skal på fjellet, være hjemme, eller ved sjøen i påsken kan det kanskje friste med påskemuffins? Disse sjokolademuffinsene er pyntet med påskegodt av marsipan. Vi Nordmenn spiser faktisk 70 % mer marsipan i påskeuka enn om sommeren. Så hvorfor da ikke godte opp bakverket i påsken? Oppskriften gir ca. 12 muffins med påsketema.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør eller margarin og bland med posens innhold. Bruk en visp og rør til en jevn røre.

 • 2

  Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

 • 3

  Stek på midterste rille. Små muffins ca. 12 minutter, store muffins 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk så en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten rå deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøle seg på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du sjokoladeglasur.

 • 4

  Tøm posens innhold i en bolle. Bland det tørre med det myke smøret til blandingen korner seg. Tilsett så forsiktig ca. 2-3 ss vann (ca. 20 ml) og rør godt til passe tykk konsistens. NB! Tilsett vannet litt etter litt slik at glasuren ikke blir for tynn.

 • 5

  Lag gul kokospynt ved å blande kokosen med gul konditorfarge. Hell 3 dl kokos i en brødpose og noen dråper med konditorfarge. Blås luft i posen og rist på den til kokosen har tatt farge. Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av skjeen og runde bevegelser for å glatte ut glasuren. Dryss over den gule kokosen og pynt med påskegodt.

Dette trenger du