Tilbehør
3,00 dlkrem til pisking2,00 poserSjokoladeeggSjokolademousse er en klassisk påskedessert som alle sjokoladeelskere vil elske. Denne oppskriften er ekstra god fordi den har lag av seig og saftig brownies som gir en herlig kontrast til den luftige moussen. Du kan bruke rester av brownies eller lage dem fra bunnen av. Du kan også pynte desserten med krem og sjokoladeegg for å gjøre den enda mer innbydende. Desserten kan lages i god tid før middag og oppbevares i kjøleskapet. Denne oppskriften gir 10 porsjoner av denne fantastiske desserten.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 2
Fordel røren jevnt i en liten bakepapirkledd langpanneform (ca. 20×30 cm). Stek på midterste rille i ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden. Avkjøl kaken i formen.
- 3
Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen. Bland begge posene TORO Sjokolademousse med 3 dl melk og pisk med mikser i 5 minutter.
- 4
Sett frem 10 fine serveringsglass og legg biter av brownies, sjokolademousse og knuste sjokoladeegg lagvis. Sett desserten i kjøleskap i minimum 15 minutter.
- 5
Pisk 3 dl kremfløte med 1 ts sukker til passe tykk krem. Før servering pynter du med krem og revet sjokolade.