Produkter / Midag

Ovnsbakt torskefilet med rødvinssaus og lun blomkålsalat

30 min Middels
Til 6 porsjoner
3,00 dlvann1,00 kgtorskefilet, skinn og benfri1,00 tstørket timian (ev. 1 klype frisk)6,00 stkskiver sitron3,00 ssolivenolje

Lun blomkålsalat:

1,00 stkblomkål1,00 stkrødløk3,00 sssmør/olje til steking200,00 gfersk spinat1,50 dlhasselnøtter (ev. pinjekjerner el. solsikkefrø)2,00 stkhvitløkbåt

Saus:

2,00 stksjalottløk1,00 sssmør1,00 poseTORO Rødvinssaus original 31 g2,00 ssflytende honning1,00 sskaldt smør

Torsken her har virkelig godt følge av en fantastisk rødvinssaus! Prøv den lune blomkålsalaten til. For det lille ekstra, dryss gjerne noen biter sprøstekt bacon over det hele.

Slik gjør du

  • 1

    Torsken tilberedes i ovn ved 200 °C, 8-10 min eller til den flaker seg.

  • 2

    Del torsken i stykker og ha den i en smurt ildfast form. Dryss over timian, salt, pepper og legg på ½ sitronskiver. Drypp over olivenolje og stek torsken i ovn som angitt.

  • 3

    Lun blomkålsalat: Del blomkål i buketter og rødløk i tynne båter. Stek det i en varm panne med smør ev. olje til det er gyllent. Tilsett hvitløk i skiver, grovhakkede nøtter og spinat. La det surre i pannen til spinaten begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper.

  • 4

    Rødvinssaus: Surr finhakket løk i kjele med litt smør. Tilsett vann og rødvinssausen, kok opp. La sausen småkoke i 3 min, rør av og til. Smak til med honning. Rør inn smør rett før servering.

Dette trenger du