Muffins med Laban Seigmenn® til 17. mai

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Lyse muffins 331g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør

Glasur og pynt

1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør1,00 poseLaban seigmenn® 

17 Mai muffins med Laban Seigmenn® gir deg assosiasjoner til barnetoget. Det er virkelig en tradisjon vi kan være stolte av og som man kan bruke som inspirasjon til kakebordet! Lag søte muffins med Laban Seigmenn® til 17. mai, de er supergode og enkle å lage – praktisk for de som må tidlig opp til flaggheising. Oppskriften gir 12-14 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.

 • 5

  Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med Laban Seigmenn® og flagg.

Dette trenger du