Pynt
1,00 platehakket mørk sjokoladeHar du rester igjen fra gresskarene du pyntet med til Halloween? Dette er en super måte å få brukt opp restene på – innmaten fra gresskaret smaker nemlig nydelig i saftige muffins.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).
- 2
Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Grav ut innmaten fra et gresskar, fjern kjernene, og vend inn i røren ved hjelp av en slikkepott.
- 3
Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Formene fylles ca. 3/4 fulle.
- 4
Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene på rist.
- 5
Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Bland sammen: Glasurmiks, 1 pk. kremost (125 g) og 50 g mykt smør. Pisk med med mikser til en luftig krem (ca. 5 min).
- 6
Fordel ostekremen på muffinsene ved bruk av en teskje og lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med hakket mørk sjokolade.