Pynt
1,00 stkGulrot1,00 poseNonStop®1,00 stkGul konditorfarge1,00 pkKakepynt formet som øyne (fås kjøpt på Meny, Mega, Obs og kjøkkenbutikker som Traktøren)Søte påskekyllingmuffins som i tillegg til å være søte også smaker fantastisk. De er laget av lyse muffins og toppet med en deilig ostekremglasur. Nyt sammen med de du er glad i og kos dere i påskesolen!
Slik gjør du
- 1
Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del det evt i terninger så det raskere blir mykt. Sett stekeovnen på 200°C (over- og undervarme).
- 2
Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 3
Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går helt fint uten også. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige ved bruk av en kakenål el. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
- 4
Bland sammen: glasurmiks, det myke smøret og kremost og pisk med mikser til en luftig krem.
- 5
Ha litt gul konditorfarge i glasuren og bland forsiktig. Forsett til glasuren får en fin og knallgul farge. Ønsker du en varmere gulfarge kan du tilsette bittelitt rød konditorfarge i tillegg, men pass på så kremen ikke blir oransje.
- 6
Ha glasuren i en plastpose og klipp et hull på ca. 1,5 cm i tuppen av posen. Sprøyt glasuren på muffinsene i to omganger. Lag først kroppen på påskekyllingen ved å sprøyte en stor klatt med glasur på hele overflaten av muffinsen. Deretter lager du hodet ved å sprøyte en litt mindre klatt i midten.
- 7
Plasser NonStop© som føtter, en liten gulrotbit som nese og øyepynt som øyne på påskekyllingen. Har du ikke kakepynt formet som øyne kan du fint bruke svarte NonStop© istedet.