Mini muffins er noe alle liker og perfekt å lage når du skal servere mange. Mini-muffins er også perfekt til mange forskjellige anledninger, enten du ber noen over på en kopp kaffe, trenger en ekstra kake til kakebordet eller arrangerer baby shower, barnebursdag eller vennekveld. Man kan pynte muffinsene med kremostglasur for å lage mini cup cakes eller server bare med et dryss melis. Sett dem på et stettefat og det blir uansett et imponerende syn. Lykke til!
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).
- 2
Rør sammen til en jevn røre – muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 3
Sett frem 30 mini-muffinsformer. Fyll muffinsformer 3/4 fulle med røre, ca. 1 ss per mini-muffins form. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 10 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige. Bruk gjerne en kakenål e.l og stikk inn i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig.
- 4
Når muffinsene er avkjølt kan du bruke en sikt og drysse litt melis over.