Løvekake

45 min Enkel
Til 4 porsjoner
2,00 poserTORO Lyse muffins 331g3,00 dlvann200,00 gsmeltet smør1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Løvekake er en storfavoritt til barnebursdagen og et mer eksotisk alternativ til den klassiske bamsekaken. Enten det er Ra Ra den bråkete løven, Løven og Musa eller Løvenes Konge som er favoritten er det helt sikkert at denne løvekaken kommer til å falle i smak hos både bursdagsbarn og gjester. Denne løvekaken er basert på TORO Lyse Muffins og har en mild smak av vanilje, toppet med en akkurat passe syrlig ostekremglasur OG en fløyelsmyk sjokoladeglasur med mild smak av sjokolade. Så er du sikker på at det er noe for enhver smak du setter på bordet

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskapet.

 • 2

  Rør sammen 3dl vann og 200 g smeltet smør (eller margarin) og bland med to poser lyse muffins. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem en rund kakeform og 14-16 små muffinsformer (antallet avhenger av omkretsen på den runde kakeformen du bruker). Smør innsiden av den runde kakeformen med smør og ha halvparten av muffinsrøren i formen. Sett i stekeovnen og stek i ca. 20 min. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

 • 4

  Mens kaken er i ovnen kan du forberede muffinsene. Fordel resten av muffinsrøren i 14-16 små muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 5

  Pisk sammen 125 g kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen (TORO Glasurmiks til Ostekrem) og pisk til en luftig krem (ca. 5 minutter).

 • 6

  Fordel den lyse glasuren på kaken og to muffins med en slikkepott. Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og sprøyt på resten av muffinsene. Om du ikke har sprøytepose kan du fordele glasuren på muffinsene med en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.

 • 7

  Plasser muffinsene rundt kaken og pynt med svarte NonStop (øyne) og lakrissnøre (nese, munn og værhår). Plasser til slutt de to muffinsene med lys glasur mellom muffinsene og kaken i midten, som to ører.

Dette trenger du