I formen
4,00 stkgulrøtter2,00 stkløk6,00 stkhvitløksbåter7,00 dlvannRødvinssaus
1,00 poseTORO Lammesaus med urter & rødvin 42g1,00 dlrødvin4,50 dlkraft4,00 tsrørsukker2,00 ssmeierismørKremet soppsaus
1,00 poseTORO Lammesaus med urter & rødvin 42g75,00 gsopp, gjerne skogsopp4,00 dllammekraft fra formen1,00 dlfløte2,00 ssNora Solbærsyltetøy Hjemmelaget 400gLag tradisjonelt lammelår og velg mellom rødvinssaus og soppsaus.
Slik gjør du
- 1
Ta ut lammelåret av kjøleskapet minst 1 time før steking, og gni det inn med salt og pepper. Ben ut steken eller be butikkpersonalet om å gjøre det.
- 2
Fyll : Finhakk hvitløk, 2 kvaster rosmarin og 3 småløk. Fordel dette utover i det utbenete lammelåret. Dryss over salt og pepper (gjerne nykvernet) før det hele surres sammen med bomullstråd. Stikk noen rosmarinkvaster innenfor tråden.
- 3
I formen : Grovhakk løk, gulrøtter og hvitløksbåter. Bruk gjerne frisk rosmarin, om du har noe mer igjen. Hell i vann, og legg lammelåret på toppen.
- 4
Steketid og temperatur : Stekes ved 225°C i 15 – 20 min, og skru deretter ned til 125°C. Stekes til lammesteken er rosa i midten, ca 65°C. Bruk steketermometer. Ta ut formen og la kjøttet hvile. Sil den gode kraften fra formen.
- 5
Rødvinssaus : Kok opp rødvin og reduser til halvparten. Tilsett posens innhold, rør godt og ha i lammekraften. På grunn av syren fra vinen trenger denne sausen litt ekstra sødme. Smak til med rørsukker rett før servering. La sausen småkok i 5 min. Kutt det kalde smøret i terninger og pisk dem inn i sausen. Server!
- 6
Kremet soppsaus : Hakk soppen, ev. kan du bruke tørket sopp som har ligget i vann noen timer. Fres soppen i en kasserolle tilsatt smør, til den blir gyllen. Hell i lammekraft, fløte og tilsett posens innhold. Rør godt og kok opp. La sausen småkoke i 5 min. Smak til med 2 ss solbærsyltetøy.