Produkter / Midag

Laksefilet med hollandaise med appelsinsmak og superris

20 min Enkel
Til 6 porsjoner
900,00 glaksefilet uten skinn og ben50,00 gsmør

Salat:

1,00 posesalatmiks, gjerne med babyleaf2,00 stkappelsiner1,00 begercherrytomater1,00 stkliten rødløk

Appelsinhollandaise:

1,00 dlappelsinjuice0,50 dlvann2,00 dlmelk

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.

Slik gjør du

  • 1

    Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.

  • 2

    Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.

  • 3

    Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter

  • 4

    Appelsinhollandaise:Smelt smøret, og hell i sausepulveret. Tilsett 0,5 dl vann, 1,0 dl appelsinjuice og 2,0 dl melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron.

  • 5

    Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!