Laksefilet med hollandaise med appelsinsmak og superris

20 min Enkel
Til 6 porsjoner
900,00 glaksefilet uten skinn og ben50,00 gsmør

Salat:

1,00 posesalatmiks, gjerne med babyleaf2,00 stkappelsiner1,00 begercherrytomater1,00 stkliten rødløk

Appelsinhollandaise:

1,00 poseTORO Hollandaisesaus original 26 g1,00 dlappelsinjuice0,50 dlvann2,00 dlmelk

Dette er en kjempegod lakserett til både hverdag og fest. Denne vrien gir hollandaisesausen en frisk og god smak av appelsin.

Slik gjør du

  • 1

    Laksen tilberedes i ovn ved 180°C i ca. 12-15 min på midterste rille.

  • 2

    Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og tilberedes som angitt.

  • 3

    Salat: Legg skylt salat i en skål. Bland inn appelsin i biter uten skinn og skall, halve cherrytomater og løk i tynne båter

  • 4

    Appelsinhollandaise:Smelt smøret, og hell i sausepulveret. Tilsett 0,5 dl vann, 1,0 dl appelsinjuice og 2,0 dl melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med litt honning og noen dråper sitron.

  • 5

    Kok så vidt brokkoli i små buketter i lettsaltet. Legges i formen sammen med laksestykkene. Drypp over litt herlig appelsinhollandaise og server retten med salat, superris ev. vanlig ris. Server resten av sausen ved siden av – god middag!

Dette trenger du