Til 5 porsjoner
5,00 stkgulrøtter1,00 stkrødløk1,00 stksquash2,00 stkpaprika2,00 stkhvitløksbåter3,00 ssolivenolje1,00 tsfrisk timian800,00 gsmå kjøttboller
Pikant fløtesaus:
1,00 kartongTORO Fløtesaus 300ml2,00 dlfløte3,00 dlvann2,00 ssIdun Grov sennep 275g1,00 ssfinhakket estragonHeia ovnsbakte grønnsaker! Det er lett å spise fem om dagen når grønnsakene blir servert som dette. Om du ønsker flere varianter kan du tilsette søtpoteter i staver i miksen eller servere med potetstappe ved siden av.
Slik gjør du
- 1
Stek grønnsakene i ovn ved 220 °C i ca. 20 min, til de er møre og gylne.
- 2
Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Grovhakk hvitløken. Ha alt på et stekebrett ev. i en ildfast form, vend inn olivenolje, dryss over salt, pepper og frisk timian. Stek som angitt, rør av og til. Tilsett kjøttbollene sammen med grønnsakene på slutten av steketiden, slik at de blir gjennomvarme. Ev. kan kjøttbollene stekes i en panne.
- 3
Saus: Ha sausen i en kjele og varm opp ca 2 minutter. Smak til med sennep og frisk estragon før servering.