Produkter / Søt bakst

Kanelbolle Semla

60 min Enkel
Til 14 porsjoner

Krem

2,00 ssmelis5,00 dlkremfløte

Fyll

1,00 tskardemomme2,00 sskanel100,00 gmarsipan100,00 gromtemperert smør

Boller

50,00 gsmeltet smør3,00 dlvann1,00 poseTORO Boller 600 g

Hva med å lage disse herlige svensk-inspirerte Fastelavnsbollene til Fastelavn? I Sverige lager man Semlor. Semla ligner veldig på Fastelavnsboller, men inneholder mandelmasse eller marsipan i tillegg til krem. Denne varianten er en blanding av Kanelboller, Fastelavnsboller og svensk Semla, med herlig mandel i fyllet. Nyt!

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.

 • 2

  Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet, eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid og mulighet.)

 • 3

  Bland godt sammen romtemperert smør, kanel, kardemomme og raspet marsipan.

 • 4

  Kjevl deigen ut til en rektangel og smør utover fyllet. Brett rektangelen i bredden. 2/3 inn og 1/3 over den første bretten. Så deigen blir i tre lag.

 • 5

  Skjær i 14 strimler. Tvinn hver strimmel og form til knute.

 • 6

  Sett bollene på stekebrett og hev til dobbel størrelse. Pensle med egg og stek som anvist på pakken. Avkjøl på rist.

 • 7

  Del bollene i to på tvers. Pisk en myk krem av 5 dl kremfløte og 2 ts melis. Fyll bollene med krem og dryss på litt melis.

Dette trenger du