Kake til avslutning

40 min Enkel
Til 30 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann200,00 gsmeltet smør

Glasur

1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 278 g80,00 gmykt smør6,00 sssterk kaffe, avkjølt (kan erstattes med vann)

Kake til avslutning på skolen! En av de mest populære kakene er sjokoladekake langpanne, med deilig myk sjokoladeglasur og seigmenn. Denne kaken passer supert til sommeravslutning fordi hvert kakestykke har sin egen pynt. Sjokoladekaken gir ca. 30 kakestykker og er glutenfri. Ikke dumt det når man skal bake til mange.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Smør en langpanneform ca. 30 x 37 cm og dekk med bakepapir i bunnen (klipp det gjerne til). Fordel røren i formen og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større eller mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

 • 3

  Begynn med å lage kaffe (se tips). Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

 • 4

  Fordel sjokoladekremglasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt). Bland rød konditorfarge med kokos i en brødpose og rist godt til fargen har satt seg. Fordel den røde kokosen over halve kaken. Gjenta så med den grønne. Dersom du ønsker å lage et sjakkmønster i rødt og grønt som på bildet skjærer du opp kaken i serveringsstykker og plasserer de i ønsket mønster på et serveringsfat.

 • 5

  Pynt kakestykkene med seigmenn i samme farge som kokosen. Obs. Skal du oppbevare kaken før den skal spise bør kakestykkene settes tett inntil hverandre så de holder seg myke i kanten.

Dette trenger du