Glasur
1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gmykt, romtemperert smørPynt
1,00 poseSmil®1,00 posef.eks NonStop®1,00 stkkakestrøsselMuffins formet som julekuler får garantert gjestene til å smile! Lyse muffins toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og NonStop. Bedre blir det ikke! De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden. Denne oppskriften gir 12-16 muffins, avhengig av hvor store du ønsker å lage dem.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme) Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli mykt til det skal brukes i glasuren.
- 2
Rør sammen til en jevn røre – muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 3
Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, ca. 3/4 fulle. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. (De fineste muffinsene får du hvis du bruker et muffinsbrett, eller du kan bruke 2 former oppi hverandre for å få stivere former som gjør at muffinsene holder fasongen). Stek muffinsene på midterste rille ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål el. i midten av muffinsen. Er nålen uten flytende røre er muffinsen ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
- 4
Bland sammen – Glasurmiks, 50 g mykt smør og 125 g kremost naturell. Pisk med mikser til krem, ca. 5 min.
- 5
Fordel ostekremen på muffinsene med en kniv eller skje og pynt med Smil® og NonStop® i forskjellige farger.