

Å blande grønnsaker inn i bakst gir ikke bare nye smaker, det gjør det samtidig enklere å få i seg flere grønnsaker. Har du en halv brokkoli eller blomkål er det bare å raspe i vei over deigen. I denne oppskriften har vi brukt blomkål i en hvit pizza og toppet den med smakfull kylling, squash og paprika.
Pizzabunn: Kjør blomkålen finkornet i en stavmikser/food processor. Eventuelt riv på et råkostjern. Bland melblandingen sammen med blomkål og lunkent vann. Del deigen i to emner og form til avlange pizzaer.
Rør sammen sauspose, vann og creme fraiche. Skjær kyllingfiletene i strimler og stek med provencekrydder til gjennomstekt. Kutt opp squash og paprika i skiver.
Fordel den hvite sausen utover bunnene. Fortsett med revet ost, stekt kylling, squash og paprika.
Stek pizzaene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Topp med høvlet parmesan og ruccola like før servering.