Hjemmelaget brun saus

20 min
Til 4 porsjoner
1,00 begerTORO Mørk kjøttbuljongterning 64 g5,00 dlvann2,00 sshvetemel2,00 sssmør

En tradisjonsrik saus som egner seg spesielt godt til stekt kjøtt og karbonader. Å lage brun saus er ingen komplisert sak og det krever svært få ingredienser. Inviter inn til middagsselskap og imponer gjestene med smakfull, egenkomponert brun saus!

Slik gjør du

  • 1

    Kok opp vann og tilsett oksefond.

  • 2

    Brun smøret i en kjele over medium varme, tilsett hvetemel og rør godt. Fortsett å røre til blandingen har fått en nøttebrun farge. Spe deretter med den varme væsken. Rør godt for å unngå klumper.

  • 3

    La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dette trenger du