Produkter / Frokost

Grove rundstykker i langpanne

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
4,00 ssolje4,00 dlkaldt vann1,00 poseTORO Grove rundstykker 568 g

Grove rundstykker i langpanne er utrolig godt både til frokost, lunsj og som tilbehør til middager med suppe, gryteretter eller salater. Ved å lage grove rundstykker i langpanne sparer du tid på å rulle dem ut, i tillegg får rundstykkene mindre skorpe og deilige myke kanter. Oppskriften gir ca. 12 grove rundstykker. r.

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

 • 2

  Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

 • 3

  Kna deigen sammen og trykk den ut i en liten langpanne 20 x 30 cm. Bruk en kniv og skjær linjer nesten helt igjennom deigen, slik at formen deles i 12 ruter. Etterhev i ca. 1t.

 • 4

  Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle med vann og strø litt havregryn over rundstykkene. Stek på midterste rille i 20-25 minutter. Rundstykkene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist. Hjemmebakte rundstykker nytes best nystekt! Sett frem smør eller olje og server helgefrokosten eller som kuvertbrød til middagen. Rundstykkene kan også fryses.

Dette trenger du