Fransk biffgryte med stjerneløk og sopp

30 min Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 poseTORO Rødvinssaus original 31 g3,00 dlvann3,00 stklaurbærblad1,00 tsfrisk timian, finhakket600,00 gmørt biffkjøtt150,00 grøkt bacon2,00 sssmør/olje til steking3,00 stkgulrøtter150,00 gstjerneløk (evt. annen småløk175,00 garomasopp eller sjampinjong1,00 ssromtemperert smør

En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.

Slik gjør du

  • 1

    Start med sausen: Tilbered rødvinssausen med vann, laurbærblad og timian i en mellomstor gryte. Kokes raskt opp og trekkes til siden

  • 2

    Skjær kjøttet i terninger (ca. 2 x 2 cm) og bacon i tynne strimler, brun det (litt av gangen) i en varm stekepanne med smør eller olje. Ha kjøtt og bacon i kjelen med saus. Skrell og del gulrot i litt store terninger, rens løken. Del soppen i båter og stek den raskt i en varm panne med smør ev. olje. Tilsett alle grønnsakene i sausen, la det småkoke sammen med kjøttet i ca.10 min, til alt er mørt.

  • 3

    Rør inn smør rett før servering, smak evt. til med salt og pepper. Dryss over frisk timian. Server gjerne med en god potetstappe til.

Dette trenger du