En klassisk gryte som dufter og smaker utrolig godt! Ha gjerne potetstappe til eller kokte poteter som du moser i den nydelige sausen.
Slik gjør du
- 1
Start med sausen: Tilbered rødvinssausen med vann, laurbærblad og timian i en mellomstor gryte. Kokes raskt opp og trekkes til siden
- 2
Skjær kjøttet i terninger (ca. 2 x 2 cm) og bacon i tynne strimler, brun det (litt av gangen) i en varm stekepanne med smør eller olje. Ha kjøtt og bacon i kjelen med saus. Skrell og del gulrot i litt store terninger, rens løken. Del soppen i båter og stek den raskt i en varm panne med smør ev. olje. Tilsett alle grønnsakene i sausen, la det småkoke sammen med kjøttet i ca.10 min, til alt er mørt.
- 3
Rør inn smør rett før servering, smak evt. til med salt og pepper. Dryss over frisk timian. Server gjerne med en god potetstappe til.