Oppskrifter / Dessert

Fastelavnsmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,00 dlFlytende margarin1,50 dlvann12,00 stkmuffinsformer

Tilbehør

3,00 dlkremfløte1,00 tssukker1,00 begerferske bær, f.eks jordbær/bringebær eller syltetøy

Pynt

2,00 ssmelis

Prøv denne nydelige variasjonen til tradisjonelle fastelavnsboller. Perfekt når du har dårlig tid og likevel ønsker å imponere med noe godt til fastelavn. Fyll muffins med krem og syltetøy, et dryss melis på toppen – NAM!

Slik gjør du

  • 1

    Sett ovnen på 200°C (over- og undervarme.)

  • 2

    Rør sammen til en jevn røre – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

  • 3

    Fordel røren i ca. 12 mellomstore muffinsformer, ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett om du har, det gir ekstra fine muffins. Stek på midterste rille ca. 15 min og avkjøl.

  • 4

    Pisk 3 dl kremfløte og 1 ts sukker til en myk krem.

  • 5

    Del muffinsen i to. Sett den nederste delen på et serveringsfat og legg på ca. 1 ss krem og deretter ferske bær, eller gjerne rørt syltetøy om du ønsker det. Sett på toppen av muffinsen og sikt over melis før servering.

Dette trenger du