Produkter / Dessert

Fastelavnsboller med Nugatti

90 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 stksammenpisket egg til pensling50,00 gsmeltete smør eller margarin3,00 dlvann1,00 poseTORO Boller 600 g

Fyll

2,00 ssmelis1,00 tssukker3,00 dlkremfløte

Fastelavnsboller med Nugatti er varme luftige boller fylt med krem og sjokolade. Perfekt til å servere til noen du er glad i, eller nyte selv. Oppskriften gir ca. 12- 16 boller

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

 • 2

  Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

 • 3

  Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist

 • 4

  Rett før servering pisker du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med når du visper kremen, så den ikke blir til smør). Del de avkjølte bollene i to. Ha Nugatti Air på bunnen og fordel krem over. Sett på ”lokket”. Dryss over melis ved hjelp av en liten tesil og sett bollene på et serveringsfat.

Dette trenger du