Produkter / Dessert

Fastelavnsboller hele året

90 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600 g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør eller margarin1,00 stksammenpisket egge til pensling

Fyll

3,00 dlkremfløte1,00 tssukker2,00 ssmelis

Fastelavnsboller er for gode til å spises kun én gang i året, er du ikke enig? Smaken av ferske, hjemmebakte boller med krem og et lite melisdryss over bør definitivt nytes oftere! Hvorfor ikke døpe om bollene til kremboller og spise de hele året? Kremboller er perfekte som dessert!

Slik gjør du

 • 1

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet, eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid og mulighet.)

 • 2

  Rull deigen til en pølse og del den i 12-16 deler. Trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollen. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

 • 3

  Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

 • 4

  Rett før servering pisker du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med når du visper kremen, så den ikke blir til smør). Del de avkjølte bollene i to og ha krem på den nederste delen. Sett på ”lokket”. Dryss over melis ved hjelp av en liten tesil og sett bollene på et serveringsfat. Klarer du å spise de uten å få krem på nesen?

Dette trenger du