Edderkoppmuffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335 g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør16,00 stkmuffinsformer ( svarte eller mørkbrune )

Pynt

1,00 posesjokosmell1,00 poselakrissnører

Glasur

1,00 poseTORO Sjokoladeglasur 140 g3,00 ssvann

Edderkoppmuffins er en kreativ og lettvint måte å lage muffins på til Halloween. Disse edderkoppmuffinsene er litt skumle og farlig gode, også smeller de i munnen. Ja faktisk, takket være sjokosmell som edderkoppmuffinsene er pyntet med. Edderkoppmuffinsene er enkle å lage, og gøy for både store og små å pynte. Oppskriften gir ca. 12 muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i ca. 16 små muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver form eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles seg på rist.

 • 4

  Når muffinsene er avkjølt lager du glasur. Hell posens innhold i en bolle og tilsett en-og-en spiseskje med vann. (Det er viktig at du tilsetter vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Rør sammen til du har en tykk, men smørbar konsistens.

 • 5

  Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje, sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsen på kakefatet. Klipp til lakrissnører til ben og bruk baksiden av en fyrstikk el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene. Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.

Dette trenger du