Bursdagsmuffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Lyse muffins 331g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør eller margarin16,00 stkmuffinsformer

Glasur

75,00 gmykt smør (romtemperert)1,00 dlmelis150,00 gkremost naturell (romtemperert)2,00 tsvaniljesukker

Bursdagsmuffins oppskriften som garantert setter bursdagsbarnet og bursdagsgjestene i skikkelig feststemning. Ikke bare er muffins med ballonger til bursdagen lette å lage, men de smaker også fantastisk godt. Visste du at april og mai er de månedene flest nordmenn har bursdag? Det er alltid gøy å gjøre litt ekstra stas på bursdagsbarnet med en flott dekorert kake eller annen bakst. Denne oppskriften gir ca. 12 saftige muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smør og kremost ut av kjøleskap/fryser.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

 • 3

  Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Visp smør og melis hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett kremosten og vaniljesukkeret og visp videre.

 • 5

  Bruk en skje eller slikkepott til å legge kremostglasuren på muffinsene. Pynt med nonstop (5-6 stk per muffins) og ha smeltet sjokolade, som har fått avkjøle seg litt i en plastpose der du klipper av det ene hjørnet. Lag tråder til ballongene ved hjelp av den smeltede sjokoladen.

Dette trenger du