Produkter / Dessert

Browniesmuffins med ostekrem

30 min Enkel
Til 12 porsjoner

Kake

1,00 poseTORO Brownies 552 g1,00 stkegg1,00 dlvann100,00 gsmeltet smør

Ostekremglasur:

1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Pynt

1,00 begerblåbær1,00 begerjordebær

Browniesmuffins med ostekrem passer til de fleste anledninger, men pynter du den med bær funker den perfekt til 17. mai. Det er Brownies i rødt hvitt og blått! Enten du skal bake til 17. mai frokost, kakebord på skolearrangement, feire bursdag eller jubileum. TORO brownies er hele Norges kakefavoritt, og denne kaken kan lages dagen i forveien slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg muffinsene et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem. Denne oppskriften gir 12-14 muffins (avhengig av hvor tykke du ønsker at muffinsene skal bli).

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 3

  Fordel røren i 12-14 muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. halvfulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse. Stek så på midterste rille i ca. 15 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden

 • 4

  Avkjøl muffinsene på rist. Mens muffinsenne avkjøles lager du glasuren.

 • 5

  Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremet konsistens. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig.

 • 6

  Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Legg en teskje med ostekrem på hvert stykke. Del jordbærene i fire og fordel sammen med blåbærene rundt oppå ostekremen på muffinsene.

Dette trenger du